top of page

BANKET! (9+)

Met BANKET! Vestigde deCompagnie zich als hét ensemble voor muziektheater.

Samen met regisseur Tom Goossens werkte huiscomponist Mathias Coppens aan een nieuwe partituur, gebaseerd op het werk “Macbeth” van Giuseppe Verdi en William Shakespeare.

 

Het echtpaar Macbeth laat een kind voor dood achter. Net zoals in Verdi’s opera Macbeth tijdens een feestelijk banket de geest van de vermoorde Banco aan zijn moordenaars verschijnt, zo verschijnt in deze angstaanjagende bewerking een groep mysterieuze kinderen aan de Macbeths en zweert wraak. In deze nieuwe muziektheaterproductie van Opera Vlaanderen voor kinderen worden vragen gesteld over woede, angst en boosheid.

Met elementen uit Shakespeares magistrale theaterstuk en Verdi’s muzikale meesterwerk creëren theatermaker Tom Goossens en componist Mathias Coppens een radicale bewerking voor kinderen vanaf 9 jaar. Een zangeres kruipt in de huid van mevrouw Macbeth, een acteur speelt meneer Macbeth. De hoofdrol is echter weggelegd voor het fantastische Kinderkoor van Opera Vlaanderen. BANKET! belooft een muziektheatrale belevenis te worden die je de stuipen op het lijf jaagt!

 

Coproductie met Muziektheater Transparant

Conrad Willems - decompagnie Banket
Conrad Willems - decompagnie Banket
Conrad Willems - decompagnie Banket
Conrad Willems - decompagnie Banket
bottom of page