top of page

deCompagnie

deCompagnie is een ensemble voor muziek- en danstheater. Met componist MATHIAS COPPENS en dirigent MICHIEL DELANGHE als artistieke leiders,  staat  deCompagnie voor een hedendaagse en verbindende klankenwereld waar,  vanuit zoektocht naar symbiose, zowel in hun bezetting als in het mengen van akoestische en  elektronische klanken telkens een nieuw akoestisch spectrum gecreëerd wordt. Hun voorstellingen zijn meestal interdisciplinaire samenwerkingen met gelijkgestemde kunstenaars uit andere werelden.  Interdisciplinariteit is voor deCompagnie een basis om een voorstelling aan te vatten.  Reeds van bij de conceptuele fase van een voorstelling is deCompagnie betrokken in het proces.  Het volledige creatieproces wordt  samen met de gekozen partners  doorlopen en zo wil deCompagnie het idee van de interdisciplinariteit blijven onderzoeken en de grenzen ervan blijven verleggen.  

 

Inhoudelijk is het de betrachting van deCompagnie om zich telkens te verhouden tot het repertoire.  Volledig bewust van, en met beide voeten in, de samenleving van vandaag, is het de overtuiging van deCompagnie dat de thema's die in het repertoire terugkomen nog niet zijn uitverteld.  

 

In het verleden maakte deCompagnie met TOM GOOSSENS de  voorstelling BANKET! (2019) voor Opera Ballet Vlaanderen. Gebasseerd op Shakespeare en Verdi’s Macbeth, gingen componist MATHIAS COPPENS en regisseur TOM GOOSSENS aan de slag en maakten een voorstelling voor en door kinderen.   Later werd met STEFAAN  DE GAND  voor de International Opera Academy Ghent, de voorstelling TRAGEDIE! (2020) gemaakt, waar vertrokken werd van Bizet’s CARMEN. Met Joris Van den Brande werd met FAUST! (2021) een voorstudie gemaakt op een ambitieuze Faust-vertelling voor 14+, die in Vlaanderen te zien zal in het najaar van 2024.

 

Dit seizoen werkt deCompagnie voor HET TONEELHUIS samen met theatermaker THOMAS VERSTRAETEN (FC BERGMAN) voor zijn voorstelling URBI ET ORBI als onderdeel van zijn SEEFHOEK SERIES.

 

Toekomstige samenwerkingen met oa het Vlaams Radio Koor, Lazarus/Arsenaal en DE MAANstaan in de steigers.
 

2023-2024

Schermafbeelding 2021-04-27 om 10.36.20.png
bottom of page